Erzurum 2 Şubesi

Sorun çözmeyen uygulamalara bir an önce son verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 No’lu Şube, Karayazı’da görev yapan eğitim çalışanlarına yönelik bir tanışma programı düzenledi. Kaymakamı Eyyup Özdemir ve İlçe Müftüsü Halis Benli’nin de katıldığı programda bir konuşma yapan Şube Başkanı Mustafa Karataş, sözleşmeli öğretmenliğin en kısa sürede tarihe karışması temennisinde bulunarak, “İstihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki öğretmen açığının sözleşmeli öğretmenlerle, ücretli öğretmenlerle giderilmesini doğru bulmuyoruz. İstihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik unsurlarının devreye konulması gerekir” dedi.

Eğitimde ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken sorunlar olduğunu dile getiren Karataş, “İlimizin bazı ilçelerinde ciddi anlamda öğretmen açığı var. Eğitimin istenilen düzeye ulaşması için buralara kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır. Sorun, ücretli öğretmenle çözüme kavuşturulamaz”şeklindekonuştu.

Kaymakam Eyyup Özdemir ise, hizmetlerin etkin ve verimli sunulması için büyük çaba harcadıklarını kaydederek, “Sevincimiz de acımız da ortaktır. Bizler devletin gülen yüzünü ve şefkatli elini her kesimle paylaşıyoruz. Bizim kapımız herkese açık, herkes derdini sıkıntısını bize çok rahat bir şekilde ulaştırır, kapımız her zaman açıktır” ifadelerini kullandı.