Haber
2016-12-17 10:48:18
Kültürel Faliyetlere Devam

Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube  Eğitim ve Kültür Faaliyetlerine ara vermeden ve hız kesmeden devam ediyor. Eğitimci Yazar Şair ve Ressam Recep GARİP ‘Şiir ve Medeniyet’ Konulu Konferansını Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonunda, coşkulu bir katılımcı karşısında verdi.

Açılış konuşması yapan Şube Başkanı Mustafa KARATAŞ; Başta 15 temmuz kahpece kalkışmada canlarını feda eden şehitlerimiz, İstanbul ve Kayseri de yapılan kalleş saldırılarda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralı ve gazilerimize Allahtan acil şifa diliyorum. Biz sendika olarak hem özlük haklarımıza yeni kazanımlar katacağız hem de eğitim ve kültür hizmetlerimize hiz kesmeden devam edeceğiz dedi

Eğitimci yazar Recep GARİP ise Şiirin toplum hayatındaki yerini ve önemini açıklarken Medeniyetlerin ancak Sanatla ayakta kalabileceklerini ve zamana tutunabileceğini ifade etti. Osmanlı Padişahlarının her birinin bir Sanat sahibi olduklarını söyleyerek Çocuklarımızı mutlaka bir sanat alanında yetiştirmemiz gerektiğini ifade etti. Sendikamızın kurucusu olan Merhum Mehmet Akif İNAN ın Cumhuriyet Dönemi yetişmiş en önemli bir Şair olduğunu söyleyerek Akif in şiiri:’Şiir Hayanın Çocuğudur’ diye tarif ettiğini paylaştı. Garip sözlerini Şiir gibi bir Hayat yaşamayı Allah cümlemize nasip etsin diyerek tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen